ביטוח כבודה בחו"ל הינה ההרחבה הבסיסית ביותר לביטוח הנסיעות לחו"ל. כמעט ואין מי שטס בלי להוסיף הרחבה זו לביטוח הנסיעות לחו"ל. אבל בשנה האחרונה הוא קיבל משמעות חדשה בהחלט.
הכאוס בשדות תעופה רבים ברחבי העולם הפך את הכיסוי הביטוחי לכבודה שלנו לקריטי כל כך, עד שאין מי שמוותר עליו.
מה כולל ביטוח כבודה בחו"ל?
ביטוח כבודה, הנקרא גם ביטוח מטען או ביטוח מטען אישי, מכסה עלינו ממקרים של אובדן, גניבה או נזק לכבודה שלנו במהלך הנסיעה שלנו לחו"ל.
הביטוח מכסה בדרך כלל פריטי לבוש, הלבשה תחתונה, נעליים, מערכות פריטים כמו חליפות וכד'. בנוסף, מכסה הביטוח גם על התיקים והמזוודות שלנו וכן על מוצרי חשמל אלקטרוניים או אופטיים למעט מכשירים סלולאריים, מחשבים ניידים ומצלמות אשר להם יש הרחבות נפרדות. כלים מוסיקליים כמו גיטרה, כינור, דרבוקה וכד' כלולים גם הם בכיסוי זה.
אם ביטוח הכבודה שלנו כולל כיסוי לשחזור מסמכים, נוכל לקבל מחברת הביטוח החזר במקרה של אובדן, גניבה או נזק לכרטיסי טיסה, דרכון ורשיון הנהיגה הבינלאומי שלנו.
באופן כללי, ביטוח הכבודה מחריג בדרך כלל פריטים יקרי ערך עבורם צריך לרכוש כיסוי ייעודי כך לדוגמה, למרות שביטוח הכבודה מכסה על חפצי קודש ופולחן, בכל הנוגע לטלית ותפילין תצטרכו לרכוש הרחבה ייעודית.
אובדן מזוודות בטיסות
אובדן מזוודות לפני ובמהלך הטיסה נפוץ במיוחד בשנים האחרונות. במקרה שכזה אסור עליכם לעזוב את שדה התעופה לפני שתיגשו לנציגות חברת התעופה במקום ותדווחו על אובדן המזוודה. את האישור יש לשמור למימוש הביטוח.
בכל מקרה, חברת הביטוח תתדרך אתכם לדרוש מחברת התעופה שלכם פיצוי בגין אובדן הכבודה שלכם. ככל ומדיניות חברת התעופה מאפשרת לקבל פיצוי נמוך מסכום ביטוח הכבודה שרכשתם, תוכלו לקבל השלמה של יתרת הסכום מחברת הביטוח שלכם.
נתקענו בלי בגדים, מה עושים?
חברות ביטוח הנסיעות עדות לסטטיסטיקה לפיו בסופו של דבר מאותרות מרבית המזוודות הן מוחזרות לבעליהן, במקרים מסוימים אפילו שבועות ארוכים לאחר החזרה מהחופשה לישראל, ולכן לא ממהרות להעביר לנו את סכום הביטוח המגיע לנו במסגרת ביטוח הכבודה שלנו. אם אכן יתגלה כי הסבירות לאיתור הכבודה שלנו נמוכה, בהחלט נקבל את ההחזר המגיע לנו.
מה עושים עד אז? ראשית כל, נפנה לחברת הביטוח עם אישור מחברת התעופה על דיווח האובדן, ובמקרה גניבה אישור הגשת תלונה במשטרה המקומית. מיד לאחר מכן נקבל 'עזרה ראשונה' בדמות סכום ראשוני לרכישת פריטי לבוש חיוניים. בחברת פספורטכארד לדוגמה, נקבל מיידית 150 דולר לכרטיס. בהפניקס מציעים סכום גבוה אף יותר, 200 דולר, אך בהיעדר כרטיס אשראי פיזי ניאלץ 'להוריד' את הסכום בעצמנו ולקבל החזר מחברת הביטוח באפליקציית 'ביט' של בנק הפועלים.
חשוב לציין שהכיסוי להוצאות הדחופות במקרה של איחור הגעת כבודה תקף רק בחו"ל. אם המזוודה שלכם לא הגיעה בחזרה לארץ לא תהיו זכאים לכיסוי זה.
את הקבלות על כל קנייה נשמור כמובן, גם על מה שנקנה עם הכסף הראשוני הזה וגם על מה שנקנה מכספנו האישי – וזאת על מנת שנוכל להגיש אותן בהמשך לחברת הביטוח ולקבל החזר כספי ככל והכבודה שלנו אכן לא תוחזר לנו.
ישנם מקרים שעד שנגיע לחנות הקרובה יארך זמן. לכן מומלץ מאוד להשאיר תמיד ערכת ביגוד אחת, מזון בסיסי ופריטים נחוצים נוספים בתיק היד שיעלה איתנו למטוס.
נרשמים לרשימת התפוצה ונשארים מעודכנים
הצטרפו לעשרות אלפים שנהנים מתוכן מקצועי ואיכותי עם ערך אמיתי בהתאמה אישית