השקעה בחברות ובעסקים יכולה להתבצע בדרכים רבות. החל מרכישת מניות סחירות של החברה בבורסה ועד לקרנות חוב המעניקות אשראי עסקי. אבל הדרך המועדפת בקרב רבים מהלקוחות הכשירים היא דווקא ההשקעה בקרנות פרייבט אקוויטי.
קרנות פרייבט אקוויטי הן מנוע הצמיחה של הכלכלה המודרנית, מאחר והן מתמקדות בהשקעה בחברות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי. לעתים מדובר בחברות שעדיין נמצאות בשלבי מחקר ופיתוח מוקדמים ולעתים בחברות הנמצאות במשבר ומבקשות מימון לתהליך הבראה.
עולם ההשקעות מוצף כיום בקרנות פרייבט אקוויטי, כאשר לכל קרן התמחות משלה. הקרנות אמונות על הצמחתן של חברות בשלל תחומי תעשייה, קמעונאות, מסחר, רפואה, טכנולוגיה ועוד.
מטבע הדברים, העובדה כי ההשקעה בפועל מיועדת לחברות צמיחה מרתיעה, מאחר והיא מגלמת סיכון אדיר. עם זאת, גם פוטנציאל התשואה של החברות הללו גבוה בהתאם.
אקזיט של חברה אחת מתוך כמה הנמצאות בפורטפוליו של הקרן עשוי לכסות על הפסדים בכל שאר ההשקעות של הקרן ואף להשאיר תשואה משמעותית. לעתים הקרנות אף מכוונות מראש לאקזיט אחד כזה.
השקעה בחברות צמיחה באמצעות הקרנות הללו מקנה למשקיע כמה וכמה יתרונות שהוא לא יכול להשיג לבד:
- השקעה לפי שווי משתלם יותר – קרנות פרייבט אקוויטי רוכשות אחוזים בחברות לאחר מו"מ ארוך עם היזמים, ובדרך כלל במחיר נמוך משמעותית מהשווי הריאלי של החברה במועד ההשקעה. זאת לאור היקף ההשקעה הגדול והיכולת להשפיע על ביצועי החברות באמצעות חברות אחרות שהקרן מושקעת בהן.
- יכולת השבחה של הנכס – כמי שמושקעת בעוד שורה של חברות ומיזמים, יכולה קרן פרייבט אקוויטי לחבר בקלות יחסית בין פלטפורמות וחברות מתממשקות, כך שצמיחתן מואצת בטווח קצר מהרגיל.
- השפעה על החלטות החברה – קרנות פרייבט אקוויטי מעוניינות למקסם את התשואה ולכן דורשות בדרך כלל במסגרת ההשקעה למנות נציג/ים מטעמם בדירקטוריון החברה ולהשפיע על החלטותיו.
נרשמים לרשימת התפוצה ונשארים מעודכנים
הצטרפו לעשרות אלפים שנהנים מתוכן מקצועי ואיכותי עם ערך אמיתי בהתאמה אישית
קרנות פרייבט אקוויטי הן חלק בלתי נפרד מתמהיל ההשקעות של המשקיעים הכשירים, מתוך רצון לגוון במכשירי השקעה שאינם סחירים ובעלי מתאם נמוך במיוחד למתרחש בשוק ההון. תשואת המשקיע בפרייבט אקוויטי מבוססת על אירועים אמיתיים, כמו חלוקת דיבידנדים ו/או מכירה של אחת מחברות הפורטפוליו.
דמי הניהול של קרנות הפרייבט אקוויטי גבוהות יחסית, ולכן נקבל בדרך כלל הבטחה לכך שהנתח הראשוני מתשואת הקרן תעבור אלינו ורק על התשואה העודפת מעבר לכך נישא בהוצאות הקרן. אחוז הרווח הזה מכונה Preferred Return/Hurdle Rate והוא נע בדרך כלל בין 5% ל-8%.