קרנות הנדל"ן הציבוריות הלא סחירות, מאפשרות למשקיעים להנות מכל העולמות, באמצעות השקעה בקרן נדל"ן ציבורית לא סחירה המאוגדת במבנה משפטי של ריט (REIT – Real Estate Investment Trust) אשר באמצעותה ניתן להשקיע בפורטפוליו של עשרות נכסי נדל"ן מניב כגון חוות שרתים, מרכזים לוגיסטיים, בנייני משרדים, מלונות, דירות ועוד רבים ואחרים.
כדי להבין יותר טוב ולעשות סדר בנושא ולהבין למה ניתן להיחשף דרך השקעה בקרן ריט פניתי לידידי מר זיו ספיר, מומחה לקרנות ריט, בדגש על ארצות הברית.
אז בעצם מה הן אותם קרנות נדל"ן ציבוריות לא סחירות?
הרעיון נהגה על ידי הקונגרס האמריקאי בשנות ה-60, אז נחקק חוק הריטים, לו שתי מטרות עיקריות –להנגיש את תחום הנדל"ן המסחרי המניב לקהל המשקיעים הרחב ולייצר תשואה שוטפת משכירויות.
השקעה בריט מאפשרת להחזיק בנכסי נדל"ן מניב מסחריים ולהיות שותפים בפורטפולויים רבים ומגוונים.
איך זה קורה?
תיקי נכסים אלו נהנים מפרופיל נכסים עשיר ומגוון. הנכסים הינם נכסים מניבים בדירוג גבוה A Class, רמת תפוסות גבוהה ופרופיל שוכרים איכותי. רוב הכנסות של קרנות אלו נובעות משכירויות בגין נכסים אלו.
על מנת שקרנות אלו יהנו ממעמד המשפטי של ריט, עליהן לעמוד בתנאים הבאים:
- לחלק לפחות 90% מהרווח כדיבידנד.
- לפחות 95% מההכנסה חייבת להיות פאסיבית, קרי מדמי שכירות.
- אסור שיהיה בעל עניין.
- קיימת הגבלה על המינוף.
כל פורטפוליו מטרתו להימכר לצד שלישי ולייצר תשואה נוספת, מעבר לתשואה השוטפת – האקזיט בסוג השקעות אלו.
בחלוף הזמן, החקיקה והאכיפה שפיתחו את הסקטור, מתאימות עצמן לצרכים המשתנים של תעשיות הנדל"ן והכלכלה המתרחבות. עם זאת, לאורך כל הזמן, קרנות הריט שמרו על תכליתן העיקרית של הנגשת נדל"ן מניב לציבור המשקיעים.
כך, עד היום, אפיק השקעה זה נחשב לסולידי ופופולארי מאוד בארה"ב.
עוד בסדרת הכתבות על השקעות אלטרנטיביות:
- כך זינקו הביקושים להשקעות אלטרנטיביות
- מהי קרן חוב נדל"ן והאם שווה להשקיע בה?
- הקרנות שגייסו ברבעון אחד מחצית משנת שיא
- קרנות גידור או קרנות הימור? • המדריך המלא
- לשחף ארליך ודניאל שבקס נמאס לשלם תיווך לבנק
*בהכנת המאמר על השקעות בנדל"ן מניב השתתף זיו ספיר, מנכ"ל ושותף בקרן קומריט מבית IBI בית השקעות, קרן אלטרנטיבית המאפשרת להשקיע בנכסי נדל"ן מניב בארה"ב בפיזור גאוגרפי רחב וב- 9 סקטורים שונים.